• minimalisme

El Minimalisme: Tenir menys ens fa viure millor

El minimalisme, aplicat al dia a dia, ens proposa tenir menys pertinences per a viure millor la vida.

Per a fer del minimalisme la nostra font de felicitat, primer hem d’assimilar que som víctimes d’una farsa: El sistema capitalista ens menteix quan ens ven la felicitat en forma d’objectes i necessitats que no sabíem que teníem.

Reduïm en pertinences i guanyem espai vital

minimlisme

Apostar per un estil de vida minimalista no és una decisió que prenguem per una qüestió econòmica o d’espai (que també pot influir), va més enllà del nostre poder adquisitiu. Reduir les nostres pertinences ens aporta llibertat, perquè si reduïm en coses, automàticament ganyem espai vital. amb el minimalisme aprenem com tenir menys ens fa viure una vida Slow

Photo by Fuu J on Unsplash

Simplifiquem la nostra existència per a ser més feliços.

el minimalisme ens fa més lliures

És cert que hi ha objectes, electrodomèstics, vehicles, etc. que ens faciliten la vida, que ens la fan més confortable i més bonica. Però també és cert que n’hi ha de molt inútils, que ens satisfan de forma momentània i després només ocupen espai sense fer-nos servei.

Photo by Rabie Madaci on Unsplash

Com les joguines l’endemà de Reis, ens fa il·lusió tenir-los per les expectatives que hi tenim dipositades, pel que ens havien explicat, pel que havíem vist a la tele o en influèncers, però aviat deixen de ser-nos útils o deixem d’estimar-los. Arribats en aquest punt, els emmagatzemem per al dia que els tornem a necessitar. Un dia que sovint no arriba mai.

Cal destriar el gra de la palla

casa minimalista

Si decidim viure de forma minimalista podem començar a canviar la nostra vida a poc a poc, en la mesura que ens veiem capaços, i en els àmbits que ens plagui. No hem de demostrar res a ningú, així que no oblidem que per sobre de tot estem buscant alliberar-nos de coses supèrflues, que ocupen espai en la nostra vida i que no fem servir per viure.

El plaer de viure

Decidir viure en el minimalisme no implica viure sense cap plaer, cap capritx, ni cap extra. Sinó que significa prendre consciència de cada compra que fem, valorant què ens aporta més enllà del plaer d’adquirir.Un dels pilars de l’Slowlife.

Photo by Hutomo Abrianto on Unsplash

Canviem el paradigma: Tenir menys per viure millor

Per començar a canviar el nostre paradigma ens cal seguir dos passos molt senzills, però que impliquen decisió, una certa valentia, i convenciment. Perquè hem de ser conscients que, malauradament, practicar el minimalisme encara és anar contracorrent. Tot i er un moviment en ple creixement (theminimalist). Per això hem d’estar preparats per sentir molts comentaris respecte a la nostra pràctica minimalista.

Si hi ha persones del nostre entorn que posen en dubte el nostre propòsit, aprofitem per a explicar la nostra decisió i convèncer a més futurs minimalistes!

Passos per a convertir-nos al minimalisme

1- Reduïm i reestructurem el que tenim

El primer que ens cal és desprendre’ns de pertinences supèrflues.

Fes un recorregut per casa amb una capsa buida. Ves omplint-la d’aquells objectes que estan plens de pols i no et satisfan. (Tenis unes idees a l’article: Com viure amb menys per a viure millor)

No pensis en qui te’l va regalar o per què el vas comprar, pensa només en quina funció exerceix en la teva vida actual.

Amb tot el que hagis recopilat pots fer un mercat de puces amb amics o veïns, ho pots dur a la deixalleria o vendre-ho per internet!

2- Replantegem el que necessitem comprar o tenir.

Què necessites per viure? I què vols tenir per plaer?

Per a viure de forma minimalista no cal renunciar als plaers, al contrari! La pràctica del minimalisme et permetrà gaudir molt més d’allò que t’aporta plaer, satisfacció i bones vibracions, perquè com que només adquiriràs allò que realment necessites, tindràs més poder adquisitiu i més espai on posar-ho.

Pensa en tots els àmbits de la vida: Personal, familiar, laboral i social, i un cop feta la neteja pertinent,busca maneres alternatives al consumisme per omplir aquests àmbits de forma satisfactòria.

Photo by Aditya Saxena on Unsplash

Uns exemples com a idees per aplicar el minimalisme i viure millor:

En l’àmbit personal

Quan sigui el moment de fer canvi d’armari, aprofita per pensar en quin estil és el que et defineix. Elimina (regala o ven) les peces de roba que no et defineixin i, si te’n calen de noves, pensa en com adquirir-les: Segona mà, intercanvi, km0, artesania,…són algunes de les maneres que tens per omplir l’armari amb poques peces però triades de forma que, cada cop que et vesteixis, et serveixi per reafirmar-te en el teu propòsit vital i per a fer-te sentir bonica i especial.

En l’àmbit familiar

Fes entendre a la família que ara el que t’importa no és tenir coses sinó viure experiències, d’aquesta manera, quan s’apropin aniversaris, celebracions, Reis… Aposta pels regals que impliquin vivències: Una escapada en família, un àpat amb aliments cuinats a foc lent,etc…

En l’àmbit laboral

No necessitar tantes coses per a ser feliç et comportarà no necessitar tants diners i això, segurament, et farà veure què no et cal treballar tantes hores, que el temps té un preu molt més elevat que els diners. Aprofita el canvi de paradigma per a reestructurar el teu plantejament laboral!

En l’àmbit social

El temps passarà a ser el teu bé més preuat així que aprofita’l per a gaudir de les amistats que t’aporten benestar amb la senzillesa d’una bona conversa, una passejada i una vetllada confortble.


I ara ja estàs a punt per a començar aplicar el minimalisme a la teva vida. Recorda el mantra del minimalisme “tenirm meyns ens ajuda a viure millor”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *