• Activitats d'estiu en tribu
  • Tallers d'estiu en família

Tardes d’estiu en família: Activitats en tribu

Estiu amb nens low cost

Quan s’acaba l’escola molts pares ens trobem amb un dilema a resoldre, què podem fer a les tardes d’estiu amb les criatures, com planifiquem les activitats d’estiu en família?

Durant el curs, la rutina escolar és la reguladora del nostre horari familiar, però, i a l’estiu?

Photo by Lubomirkin on Unsplash

Treballem a l’estiu o estem de vacances?

Molts pares treballem mentre els nostres fills estan de vacances. Els casals d’estiu són uns bons aliats per als matins, i fins i tot hi ha qui els deixa tot el dia, com si l’escola s’allargués. Però després a molts els cal ampliar les activitats per omplir l’horari d’extraescolars o cridar al comodí dels avis.

Aquest seria un model molt comú en el que l’imperatiu laboral passa per sobre de la vida familiar. Una manera d’entendre la vida en família ben allunyada de la filosofia de La Vida Slow.

És cert que hi ha qui se sent atrapat i no pot escapar-se’n, caldria que primer comencés tot el procés per a practicar la Revolució Slow en un mateix, però si ens ho podem organitzar i decidim permetre’ns-ho, perquè no provem de convertir les tardes d’estiu en una experiència familiar inoblidable?

Estiu amb nens a la ciutat
Photo by Andrew Seaman on Unsplash

Un estiu fent tribu

Si mirem al nostre voltant, veurem com no som els únics que ens trobem en uns situació similar. Les tardes llargues i caloroses ens empenyen cap a l’apatia. Però, i si ens muntem el nostre casal d’estiu en tribu?

Photo by Aaron Burden on Unsplash

Si acudim a la tribu, podem muntar-nos unes vacances Low cost divertides, tant per als petits com per als grans. Organitzar un casal d’estiu familiar no és gens complicat, només cal tenir presents 3 aspectes: Qui, què i on fem el nostre estiu en família!

Com organitzar activitats d’estiu a casa

1- S’obren les inscripcions!

Entre el grup d’amics dels pares o dels infants, localitzeu de dues a cinc famílies amb qui crear l’«Estiu en Tribu», i amb les inscripcions tancades, feu una llista d’activitats i un calendari de tardes en comú.

2.- Activitats per fer a l’estiu en família

Des de manualitats, a excursions, passant per sortides a la platja, a buscar pedres o menjar un gelat. A continuació us deixem amb unes quantes idees i enllaços d’interès:

RECOL·LECCIÓ

Tant si viviu a la ciutat, a la muntanya o vora mar, podreu sortir a recol·lectar quelcom que un altre dia podreu pintar o transformar en allò que la vostra imaginació us mani. Si som una colleta amb un objectiu: recol·lectar pedres, pals i fulles, sortirem al carrer amb una missió que ens farà passar una tarda emocionant i de descoberta.

MANUALITATS

Pintar pedres o pals, estampar amb fulles, tenyir samarretes, sal de colors, collarets de macarrons,… Segur que totes aquestes activitats us sonen i us recorden a la vostra infantesa. Recupereu-les! Que fer-les en colla pot ser molt més divertit que fer-les cadascú a casa seva.

Photo by Sophie Elvis on Unsplash

Us deixem unes webs amb idees sobre manualitats amb infants:

A LA FRESCA DELS MUSEUS I BIBLIOTEQUES

Busqueu el museu que més s’ajusti als interessos dels vostres infants i planifiqueu una sortida en tribu. Si la planifiquem i la lliguem amb algun taller de manualitats que tinguem previst, ja serà una activitat de Casal Professional!

Una sortida a la biblioteca per agafar llibres sobre un tema concret, sempre és un bon pla. Ja sigui per ampliar informació sobre el que heu visitat al museu o relacionat amb alguna manualitat que tingueu prevista.

BERENAR-SOPAR A LA FRESCA

Buscar un parc ombrívol, anar a la platja, o a un bosc proper. Sempre és un pla estrella per a fer en colla. Podeu preparar la sortida amb la calma pròpia de l’estiu, que ens empeny a sortir de casa a partir de les 6 de la tarda, i fer partícips als infants de l’elaboració del pícnic. Un pícnic de recapta, o un concurs de sandvitxos pot ser una bona excusa per a passar un vespre d’estiu entre amics.

3- Trieu a casa de qui aneu cada tarda

Segur que d’entre els amics hi ha qui té la casa més gran, qui te un bon balcó, una cuina diàfana, una terrassa o piscina. Repartiu-vos les cases pensant quina activitat s’ajusta més a cada una d’elles. Fer un tour per les cases dels amics sempre és atractiu per als infants, i als grans ens alleugereix la feina!


Vacances en família, slow

Ja ho veieu, passar un estiu slow pot ser una bona alternativa. I la clau està en compartir. Si ens quedem a casa, amb els nostres fills, planificant què fem cada dia, és possible que arribem al punt de la saturació perquè se’ns acabin les idees, ens entri la mandra per tot, i se’ns caigui la casa al damunt.

Photo by Max Goncharov on Unsplash

Però si compartim les estones d’oci de forma planificada, amb altres famílies, les sinergies que crearem ens faran sentir vius, i les vivències seran molt enriquidores. Les tardes es convertiran en estones plenes de lleure en família, i tant si pels matins heu treballat, com si no, tindreu la sensació d’haver viscut unes vacances slow, inoblodables!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *