La Revolució Slow comença dins teu

Decidim engegar una revolució personal quan arribem al límit, la revolució slow comença en tu mateix. Quan en algun moment de la nostra existència sentim la necessitat vital d’aturar-nos. Massa vegades aquest STOP és conseqüència d’una reacció del nostre cos, en forma de malaltia o d’accident laboral. Sovint, és el nostre cos qui detecta que ja no podem més, que el camí de vida que duem no ens fa cap bé, i que cal frenar i fer un «resset».

Photo by Noah Buscher on Unsplash

Ja és curiós que les persones, que ens considerem éssers intel·ligents, siguem tan obtuses a l’hora d’enfocar les nostres vides cap allò que realment ens aporta benestar i felicitat.

Ens deixem endur pel que hem de fer, pel que la societat espera de nosaltres, i ens arribem a convèncer que allò que desitgem, és el que ens han venut. I el convenciment ens dura fins que entrem en un bucle d’infelicitat. Una roda d’hàmster de la que ens veiem incapaços de sortir.

“Si no t’agraden les coses, canvia-les! No ets un arbre. “

Jim Rohn

Per on comencem la Revolució Slow?

Una revolució implica un trencament. I és lògic que ens faci port trencar amb allò que potser ens aporta estabilitat, sortir de la zona de confort implica valentia i seguretat. Pot ser que pensis que tu no tens seguretat i que et falta valentia, però et ben asseguro que això és tant sols una creença limitant, d’aquelles que ens autoimposem o que ens han imposat.

Les creences limitants serà el primer que llençaràs a la brossa per a començar la Revolució cap a una vida feliç. La Revolució slow comença dins teu, Som-hi?


Primer pas: Busca el teu far i navega per arribar-hi

Busca el teu far cap a una vida feliç

A vegades ens sentim ancorats a una manera de fer, de relacionar-nos i de veure el món, que no ens permet ser feliços. Però podem llevar ancores!

Per més impossible que ens sembli, ho podem aconseguir sempre que n’estiguem plenament convençuts i tinguem un far que ens il·lumini el camí!

Si no saps per on començar busca l’ajuda d’un professional (coach, psicòleg,…) que t’ajudi en el procés i t’acompanyi a emprendre l’aventura cap a una vida slow?.

Photo by Neil Thomas on Unsplash

Llevem àncores, carreguem la nostra nau de valentia i en un sac hi guardem les inseguretats que a poc a poc anirem llençant per la borda.

Trobaràs molts llibres que et poden acompanyar en el procés de canvi, aquí te’n deixo un de molt recomanable, recorda que la revolució slow comença en tu: “El món a les teves mans: No és màgia, és intel·ligència social»d’Elsa Punset i Josep Pèlfort, ed.Destino


Segon pas: No deixis que la reacció dels altres t’emboiri el camí

Si has decidit emprendre la Revolució Slow agafa fort el timó i no deixis que les reaccions del teu entorn t’impedeixin aconseguir el far. Pot ser que els companys de feina, familiars, o fins i tot amics, no entenguin el perquè del teu comportament, del teu canvi.

Si vols, explica’ls ho, però si no entenen que allò que aparentment et donava estabilitat no et fa feliç, i que no ha estat un canvi de cop i volta, sinó fruit d’un desgast, no deixis que influeixin en el nou camí. Envolta’t de persones que t’aportin felicitat!

Els canvis en el teu món són conseqüència dels canvis en tu. Treballa en el teu interior per modificar el teu món exterior.

Raimon Samsó

Tercer pas: Canvia l’actitud vers les coses i practica la felicitat

Transforma els pensaments negatius

Ser feliç és un estat d’ànim que, en gran mesura, depèn de la nostra actitud enfront de la vida.

Si has decidit canviar el teu rumb, en bona part és a causa de la insatisfacció que et provocava la teva antiga vida, ja sigui perquè et desgastava la salut física com la mental. Una insatisfacció causada, en gran mesura, per estar més pendent del què diran (de l’exterior) que del que volem (l’interior).

Ha arribat l’hora d’aprendre a gestionar les nostres emocions sense interferències exteriors.

Photo by Sage Kirk on Unsplash

Per a començar, aprèn a gestionar els pensaments negatius i transforma’ls en pensaments positius. Canviar la teva mentalitat és imprescindible per a canviar la teva vida.

Qui pot canviar els seus pensaments, pot canviar el seu destí.

Stephen Crane

Trobaràs molta bibliografia relacionada amb els canvis en la nostra actitud i en la nostra manera de veure la vida. Aquí te’n deixo un que a mi em va servir per a fer el clic cap a a Revolució Slow: «Los cuatro acuerdos: Un libro de sabiduría tolteca», Dr. Miqguel Ruiz, ed. Urano


Quart pas: Que la llibertat sigui el teu motor de canvi

Busca dins teu, mirant-te lliure de prejudicis, i anota en una llibreta:

  • Allò que et fa por i com enfrontar-t’hi
  • El que et fa feliç i com potenciar-ho
  • El que voldries aconseguir i com aconseguir-ho

Quan ho hagis fet, pren-te tot el temps que et calgui, estableix els objectius i dibuixa el teu pla per aconseguir-los. D’aquesta manera estaràs focalitzant els teus esforços en transformar-te desenvolupant el teu potencial.

Et deixem una altra referència bibliogràfica que et guiarà en el canvi cap a la Vida Slow: SLOW LIFE: GUIA PRACTICA PARA UN AUTENTICO CAMBIO DE VIDA, Alejandra Rodriguez

La troballa afortunada d’un bon llibre pot canviar el destí d’una ànima.

Marcel Proust

I no oblidis que, per aconseguir qualsevol revolució, cal fortalesa mental, persistència i paciència!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *