Vacances Slow: Baix cost i poques preocupacions

posted in: EXPERIÈNCIES, OCI, TRIBU, VIU SLOW | 0

Ja tens plans per a les vacances d’estiu?

On anar de vacances, què fer per vacances… Aquestes són les grans preguntes d’aquests dies. I és que quan arriba la primavera comencem a visualitzar les vacances d’estiu. Saps què són les vacances slow?

Vacances Slow-1

Actualment l’associació entre vacances i viatge és quasi directa. Sembla que si no viatgem enlloc no podem gaudir d’unes bones vacances. I si bé és cert que viatjar és una experiència sensacional, també ho és gaudir del no fer res sense més pretensions.

Photo by Arnel Hasanovic on Unsplash

“Les vacances consisteixen en no tenir res a fer i disposar de tot el dia per fer-ho”.

Robert Orben

VACANCES SENSE PREOCUPACIONS, VACANCES SLOW

Si aquest any no pots permetre’t un viatge a l’estranger, o vols provar de fer vacances Slow, tant pel que fa a les preocupacions, com als diners, llegeix atentament aquestes idees per a fer vacances sense viatjar a l’estranger. Et proposem un planning divertit, tranquil, a low cost i variat:

PRIMERA SETMANA: Plans a casa, gaudint dels amics

Dedica temps a casa teva

Si durant l’any no has tingut temps d’arreglar aquell marc de porta que s’ha desenganxat, de pintar les parets d’un color més actual, o d’omplir de flors el menjador, planifica’t una setmana de vacances fent bricolatge. I si encara et queden forces, pots començar a fer neteja de coses supèrflues, segueix aquest Pla Detox i converteix casa teva en un santuari del milimalisme.

Passa temps amb els amics

Passeja, fes un gelat, ves a la piscina, la platja o el riu. No cal moure’t de la teva ciutat o comarca per a descobrir racons on gaudir d’estones plenes de riures, tertúlies i records compartits. Els amics que durant l’any amb prou feines veus perquè el dia a dia us ho impedeix, t’estan esperant!

vacances a casa
Photo by NeONBRAND on Unsplash

SEGONA SETMANA: Vacances d’intercanvi

Practica l’intercanvi de cases

Si vols sortir de la teva ciutat o canviar de poble, que a tots ens va bé un canvi d’aires, proposa a familiars o amics un canvi de casa. Segur que a aquells amics que viuen en un poblet de Lleida els farà gràcia passar uns dies d’estiu a Barcelona, i a la inversa.

TERCERA SETMANA: A l’estiu és temps de Festa Major

Fes la ruta de les festes Majors

Si t’agrada anar de concerts, a trobades de gegants, a ballades de sardanes o a altres esdeveniments culturals, no et perdis les festes Majors de les ciutats, barris o pobles veïns. Al web festacatalunya.cat les trobaràs totes classificades per dies i temàtiques!

La cultura al teu abast

I si encara et queda temps, aprofita per anar a visitar aquell museu que tens pendent. És un bon lloc on passar les caloroses jornades d’estiu! Al web http://museus.cultura.gencat.cat/ els tens classificats per temàtiques i comarques.

festival, festa Major
Photo by Annie Spratt on Unsplash

QUARTA SETMANA: A l’aigua es refresquen les idees!

Posa’t en remull

Si encara et queda una setmana de vacances opta pel relax total. Matins de platja, de piscina o de riu. Segur que al teu poble o ciutat tens algun d’aquests recursos aquàtics! També pots optar per a visitar les platges o els rius de la teva comarca o les comarques veïnes en unes escapades refrescants que et faran descobrir els bonics racons del teu entorn més proper.

Alimenta’t a consciència

Per acabar les vacances amb bon peu, res millor que aprofitar la calma i el temps lliure per a posar una mica d’ordre a la teva alimentació. Ara que tens temps per cuinar, per anar a comprar, per a llegir les etiquetes a consciència, i per a compartir àpats amb amics, fes un cop de cap i passa’t a l’Slow food una nova manera d’entendre l’alimentació, que després podràs seguir practicant quan tornis a la rutina post vacances.

“No es recorden els dies, es recorden els moments.”

Cesare Pavese

Com sentir-se de vacances treballant a l’estiu o unes altres vacances slow

Pot ser que a l’estiu no tinguis vacances, però vulguis tenir la sensació d’estar-hi. Tens sort, perquè és fàcil sentir-se de vacances a l’estiu tot i treballar. Les ciutats es buiden, els pobles s’omplen d’estiuejants i l’ambient en ralentí és present en quasi tots els sectors (aquest post no és apte pel sector restauració i hostaleria!). Així que només cal que posis la teva ment en mode positiu.

“Riure és fer unes vacances instantànies”.

 Milton Berle
vacances slow 2

Sí, és cert, no estar de vacances quan tots els que t’envolten estan gaudint del no fer res, pot crispar una mica els nervis, però tot depèn del punt de vista.

Per començar, pensa que quasi tot el plànnig de vacances low cost que hem proposat en aquest article el pots dur a terme tot i treballar. I el millor de tot, segurament les faràs quan tothom ja hagi tornat!

Mentrestant, pren-te un gelat en sortir de la feina, passejar pels carrers com si fossis un turista més i guarda’t una horeta al dia per desconnectar.

Photo by Juliana Malta on Unsplash

Però si aquest any no pots fer-ne, sempre et quedarà aquesta sentència de l’escriptor Elbert Hubbard

“Ningú necessita més unes vacances que qui acaba de fer-les”.

Elbert Hubbard

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *