Com viure amb menys per viure més

posted in: MY SELF, VIU SLOW | 0

El poder del minimalisme per viure més

Com-viure-amb-menys-1

Vivim en una societat consumista. És una evidència de la que en som conscients, sovint ens hi revelem en les tertúlies del cafè, però ens costa tant baixar del carro en el que ens veiem immersos! La feina ens permet sobreviure, pagar lloguers, hipoteques, estudis dels fills i alimentació, fins aquí tot correcte.

Però qui més qui menys aspirem a molt més, i en una bona part dels casos ho aconseguim, i podem comprar benestar. O el que considerem benestar: Vacances arreu del món, dinars en restaurants, canvis d’armari, decoració per a la llar, i un llarg etcètera de despeses que ens omplen l’oci.


Podem viure amb menys?

Quan aconseguim aquesta feina que ens permet gastar més enllà de l’essencial per viure ens sentim satisfets, relaxats i triomfadors. Tanmateix sovint és una sensació transitòria, perquè en molts casos va associada a un alt grau d’estrès, a manca de temps lliure, a sentir-nos absorbits per la feina, i a la grisor d’una rutina que no ens compensa com esperàvem. I llavors, amb què ens trobem?

Ens trobem cara a cara amb la vida que nosaltres mateixos ens hem construït per aconseguir el que representava que era la felicitat.

Com-viure-amb-menys-2

Si et trobes en aquest moment, i no t’agrada el que hi veus, Atura’t. Agafa aire, i confia que tot pot anar a millor.

Perquè sempre estem a temps de canviar el rumb de la nostra vida.


Pla DetoxConsum: Els cinc primers passos per viure amb menys i ser feliç

Aprèn a viure amb menys. Per a fer-ho, et proposem començar netejant el teu cau, la teva llar. Segueix aquests cinc passos i aconseguiràs una casa més Slow.

El minimalisme és una font de felicitat

Reduir objectes et permet dessaturar la casa, et facilita la neteja, et fa guanyar espai, i aporta salubritat, serenitat i benestar.

1. Buida calaixos de paperassa

Revisa els calaixos on guardes la paperassa i descobriràs que estan plens de factures, apunts, publicitat i catàlegs que ja no et cal guardar. Llença’ls.

I a partir d’ara-:Acostumat a llençar la paperassa innecessària.

2. Revisa la llibreria

Entre les llibreries detecta els llibres obsolets, aquells que et parlen de com fer servir un ordinador dels anys 90, o manuals que mai més faràs servir. Sigues realista i guarda només aquells llibres que formen part de la teva biblioteca de lectura: Novel·les, biografies o assajos, però deslliura’t dels manuals i revistes que pots consultar de forma actualitzada per internet.

I a partir d’ara: Fes servir la biblioteca, i compra’t només els imprescindibles!

3. Fes neteja a la cuina

COm-viure-amb-menys-3

Buida la cuina d’estris que no has fet servir mai i guardes per aquell dia especial que no arriba. Quan t’hi trobis ja ho compraràs, si en aquell moment et sembla imprescindible. Pensa casa teva per viure-la al dia a dia, no per a les celebracions especials. Si sou dos vivint a casa, de debò et calen dues coberteries?

I a partir d’ara: Controla els impulsos i compra només allò que necessitis per fer servir en aquell moment, no en el teu imaginari.

4. Actualitza i minimitza els armaris

Arriba el torn dels armaris. El de les sabates, el de les jaquetes, el de la roba… Obre’ls un per un i pren-te el temps que calgui per valorar què t’has posat en els últims mesos. Allò que no hagis fet servir, dóna-ho. I després, endreça l’armari com vulguis: Per teixits, per gammes cromàtiques o per usos, però endreça’l sent conscient que cada peça que hi tens guardada s’identifica amb tu, amb el teu jo actual, no amb el teu jo passat, ni amb el que projectes que voldries ser en un futur. I després pregunta’t: De debò em cal comprar roba cada setmana?

I a partir d’ara: Compra’t només aquelles peces de roba amb les que t’identifiquis plenament, i per cada nova compra valora desfer-te d’una peça que ja no facis servir.

5. Redueix el consum

Divideix el teu salari mensual entre les hores que treballes i mira quan guanyes per hora, i abans de comprar res, pensa en quantes hores de feina et calen per comprar allò que adquiriràs. Valora en cada cas si et compensa, o et compensaria més treballar menys hores.

I a partir d’ara: Intenta monotonitzar les teves despeses durant un parell de mesos i compara-les amb les que tenies abans del Pla Detoxconsum que acabes d’emprendre. Veuràs quant pots estalviar canviant els hàbits de consum.

Quan hagis buidat casa teva seu en un racó confortable i recompensa’t l’esforç amb un bon batut, una infusió o una tassa de cafè. Assaboreix la vida slow i pensa en com pots multiplicar el teu salari consumint menys.


A la recerca de la felicitat

Com-viure-amb-menys-4

Si has arribat fins aquí, enhorabona, ja has fet el primer pas per aconseguir una vida més buida d’objectes i més plena de temps.

Hem començat buidant la casa, el nostre cau i refugi. Fer-ho implica un fort procés de consciència i de compromís, ja que no ens resulta fàcil desprendre’ns de les coses materials.

Però veuràs com un cop ho hagis fet, et sentiràs amb forces per afrontar nous reptes, per ampliar la visió minimalista de la vida a altres esferes i gaudiràs de la vida Slow.

Reduir el que tenim i aprendre a viure amb menys ens obre nous horitzons.

Viure amb menys et farà més feliç

I ara arriba el torn d’aplicar el pla Detox a altres àmbits: Les amistats, els coneguts, els compromisos, la productivitat, l’ús del temps lliure i el temps per un mateix.

Però això ja forma part d’una nova aventura que tractarem en un altre article. De moment, pren-te el temps necessari per aplicar aquests canvis i assaborir la nova vida minimalista.

Et donem la benvinguda a la Revolució Slow!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *