Les 10 claus per a una vida slow

posted in: VIU SLOW | 0

Les claus per assaborir la vida

10-claus-vida-slow-1

La vida slow és un moviment que pretén frenar el nostre accelerat ritme de vida, i així apreciar millor tot el que tenim. No es tracta de capgirar la nostra vida com si es tractés d’un mitjó, sinó més aviat, anar introduint petits canvis per a poder gaudir més del nostre dia a dia i assaborir millor tot allò, i a tots aquells que ens envolten. Aquí tens 10 claus per a una vida slow.

I és que el ritme vertiginós que portem des de que ens llevem fins que marxem a dormir (i a quines hores!), ens obliga a estar corrent constantment sense saber massa per què. Per això, volem donar-te 10 claus per a portar una vida slow amb el mínim esforç possible i al teu propi ritme.

Pensa que si vols canviar la teva vida d’avui per demà, serà tan estressant, i l’esforç serà tan titànic que et costarà trobar-hi els beneficis. Així que comença slow i, a poc a poc, la teva vida s’anirà desaccelerant.


10 claus per a una vida slow

10-claus-vida-slow-2

1-Dedica un temps a plantejar-te una vida slow.

Ja és un gran pas, però sobretot és imprescindible. No serveix de res iniciar un projecte si no te’l planteges de manera conscient, no entens què vols aconseguir-ne o no fas memòria de per què te l’has plantejat.

2.Menja a poc a poc

Assaboreix el mejar. L’slow eating és un dels punts clau de la vida slow. Oblida’t d’esmorzar qualsevol snack de camí a la feina o de dinar ràpid “qualsevol cosa” de “qualsevol manera”. Pren-te el teu temps: Cuina, mastega, assaboreix, gaudeix de les olors, colors i sabors de cada mos, comparteix el moment i la sobretaula. Això et farà estar més saludable, amb més relax, i fins i tot t’ajudarà a controlar el pes i l’ansietat.

3.Una bona migdiad

Reposa i agafa aire. Tens l’oportunitat de recuperar la bella tradició de la migdiada? Doncs llavors no ho dubtis. No cal que et posis a dormir una hora cada dia, només amb dedicar una estoneta a estar tranquil, a tancar els ulls i a no pensar en res més que en relaxar-te, ja n’hi ha prou. Si a més a més pots fer una becaina, doncs molt millor.

4.Mou-te amb temps

Condueix amb tranquil·litat i amb temps. Un dels aspectes que més ens estressen ja de bon matí són les llargues caravanes per arribar a la feina, o anar amb el temps just i l’angoixa de si arribarem o no puntuals.

10-claus-vida-slow-3

Així que planteja’t si és possible fer aquest trajecte en transport públic, pensa que, encara que triguis una mica més, pots dedicar aquest temps a llegir, escoltar música, a mirar fotos, a plantejar-te les vacances ..

I si és poc factible, surt de casa amb temps per evitar presses i imprevistos que et farien començar el dia de mal humor i estressat. .

5.Valora el que tens

Mira al teu voltant i enumera les coses que tens, no només les materials, sinó, especialment, les intangibles: L’amor dels teus, una bona salut, una bona companyia, bons companys de treball, les bones estones amb els amics … La ambició és bona per progressar, però en excés ens impedeix gaudir del que hem aconseguir, ens frusta pel que no tenim, i ens estressa per tenir l’obligació d’obtenir-ho.

6.Viatja a enlloc

10-claus-vida-slow-4

Descobreix la proximitat. Moltes persones somien amb viatges fabulosos a llocs meravellosos, però és molt possible que el paisatge que ens envolta cada dia, o el més proper, ens sigui completament desconegut. Descobreix els racons més enigmàtics de la teva ciutat, de les muntanyes, boscos i platges que envolten la teva zona més propera, les tradicions del teu entorn … I veuràs per què els turistes es meravellen amb el que tu tens al costat.

7. Practica l’Slow Sex

Gaudir del sexe amb tranquil·litat. Això no pretén arrabassar l’encant d’un “pim pam”, però sí que ens permet gaudir del sexe d’una manera més profunda i còmplice amb la nostra parella. Dedicar temps a les carícies, a parlar de sexe, a descobrir noves possibilitats… És imprescindible per a revitalitzar la parella i per a no caure en l’avorriment de la monotonia.

8. Consumeix km0

Revaloritza allò que és proper. No només es refereix als aliments, productes i restaurants de KM0, sinó també al temps que comparteixes amb els fills, amb els amics; l’oci, d’aquell cafè al bar de la plaça, d’aquell passeig pel barri…

9.Limita les pantalles

Menys pantalla i més realitat. Els mòbils, tablets, ordinadors,… Estan permanentment connectats a la feina i ens obliguen a que una part del nostre cervell estigui pendent del món laboral fins i tot fora de l’oficina. Ens van vendre que estar connectats les 24 h del dia equivalia a llibertat, i res més lluny de la realitat. Hem de desconnectar i gaudir més de la realitat que ens envolta per ser més feliços i tenir menys estrès, però també per rendir millor a la feina, perquè més hores no vol dir més qualitat, doncs és imprescindible desconnectar per ser més creatius.

10. Troba’t i mima’t

Recupera la mirada cap a l’interior. No tens perquè viatjar a l’Índia o l’Àfrica per conèixer-te millor. De fet, molts podrien pensar que és contraproduent viatjar tan lluny i a llocs tan estranys per conèixer una cosa tan pròxima i coneguda com ets tu mateix. Així que medita, somia despert, recupera records, descobreix nous hobbies i passions … pensa en què t’agradaria fer i fes-ho.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *